Putin poručio Berlusconiju da ga NATO ne može zaustaviti

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u razgovoru sa svojim prijateljem, bivšim italijanskim premijerom Silviom Berlusconijem, kako NATO savez ne može da ga zaustavi u njegovim carskim ambicijama.

Ova vijest pojavila se neposredno poslije izjave predstavnika NATO alijanse da se preko 3.000 ruskih vojnika nalazi u Ukrajini, kao i nekoliko stotina tenkova sa zastavom Ruske Federacije.

Italijanski mediji su prenijeli da je Silvio Berlusconi preuzeo ulogu posrednika između Putina i zapadnih sila, a prvi utisci nekadašnjeg italijanskog premijera su da Putin nema namjeru da odustane od svojih planova.

Čak je i citirao ruskog predsjednika, koji mu je jasno rekao: “Ja ne mogu biti zaustavljen”.

CentralnoGrijanje

“Naši partneri bi trebalo da shvate da je najbolje ne kačiti se s nama. Hvala Bogu, mislim da niko i ne pomišlja da uđe u sukob velikih razmjera s Rusijom. Želim da vas podsjetim da je Rusija jedna od vodećih nuklearnih sila” naglasio je nedavno ruski predsjednik.

Berlusconijevoj izjavi prethodila je ona generalnog sekretara NATO pakta, Andersa Fogh Rasmussena, koji je poručio Rusiji da povuče svoje trupe iz Ukrajine i konačno završi “ilegalnu aneksiju poluostrva Krim”, prenosi Blic.

(Fena)