Pucao u automehaničara zbog 40 maraka

Dragan Čalakić (24) iz Jablana kod Laktaša uhapšen je u srijedu veče pod sumnjom da je pokušao da ubije automehaničara Đuru Ubiparipa (31) kojem duguje 40 KM. Ubiparip, otac dvoje djece, sa prostrelnom ranom lijeve noge prebačen je u KC Banjaluka.

Prema riječima Vladimira Papića, načelnika Klinike za ortopediju, pacijent je zadobio prostrelnu ranu u lijevom koljenu koja je hirurški zbrinuta. Zdravstveno stanje pacijenta je zasad stabilno.

 Slučaj je policiji prijavljen u srijedu oko 22 časa u lokalu “Kod Francuza”, Ulica Dositejeva 9 u Trnu kod Laktaša, koji je udaljen svega nekoliko desetina metara od Policijske stanice Trn.

Šokantnom događaju, kako su ga opisali očevici, prethodila je kraća rasprava osumnjičenog Čalakića i Ubiparipa.

Bračni par Popović, Milkica i Dragan, pričaju da su u srijedu uveče sjedili s Ubiparipom, ne sluteći šta će se dogoditi.

“Normalno smo sjedili za šankom i pričali. U jednom trenutku Đuri je prišao Čalakić i nešto mu je šapnuo na uvo. Đuro je kratko odgovorio: ‘Ne zanimaš me, vrati mi 40 KM’, nakon čega je Čalakić otišao za drugi sto gdje je sjedio njegov brat”, prisjeća se očevidac Dragan Popović.

Čalakić je ubrzo nakon razgovora s Ubiparipom izašao ispred lokala gdje je bio parkiran njegov automobil, otvorio gepek i izvadio predmet za koji su svi u lokalu prvo pomislili da je dizalica.

“Tek kada je ušao u kafanu i repetirao oružje shvatila sam da taj predmet nije dizalica, već automatska puška. S nama za šankom je sjedio i naš prijatelj, policajac u uniformi, koji nije bio na dužnosti, a Čalakić mu se, držeći pušku u ruci, obratio riječima: ‘Razoružaj se!’. Tada je ustao Đuro i krenuo prema Čalakiću govoreći: ‘Pucaj, pi…!’ Vidjevši da mu Đuro prilazi, Čalakić je cijev automatske puške okrenuo prema dolje i ispalio kratki rafal u pravcu Đurinih nogu”, ispričala je Milkica Popović.

Nakon ranjavanja Ubiparip je istrčao iz lokala i krenuo bježati prema Policijskoj stanici, a osumnjičeni je s puškom u ruci izjurio za njim.

CentralnoGrijanje

Kako ga nije mogao stići, Čalakić je automatskom puškom počeo lupati automobil žrtve parkiran u blizini ugostiteljskog objekta, a nedugo nakon toga stigla je policijska patrola i uhapsila ga.

 Za to vrijeme Ubiparip je otrčao do kuće koja se nalazi iza Policijske stanice, odakle su ga odvezli u Hitnu pomoć.

Očevici su ispričali da je Čalakić bio u alkoholisanom stanju, te da je nakon pucnjave i demoliranja automobila automehaničara djelovao izgubljeno.

Otežavajuća okolnost na strani osumnjičenog je to što je ispalio kratki rafal u žrtvu iz automatske puške i to što je doveo u opasnost više osoba, odnosno gostiju u lokalu.

Iz CJB Banjaluka danas je, uz navođenje inicijala osumnjičenog, saopšteno da će Čalakić biti sproveden u Okružno tužilaštvo Banjaluka na dalje postupanje.

Osumnjičeni na dijalizi

Osumnjičeni Dragan Čalakić iz Jablana kod Laktaša u javnosti je poznat kao mladić za koga se od 2012. godine prikuplja 100.000 KM novčane pomoći za transplantaciju bubrega u Rusiji.

Kako nam je danas potvrđeno, Čalakić je nakon kriminalističke obrade odveden na dijalizu u KC Banjaluka.

(senzacija.ba)