Protest roditelja stradalih u Novom Sadu

0
104

U Novom Sadu održan je još jedan protest roditelja nezadovoljnih odlukama suda u postupcima za ubistva njihove djece.

Protest su organizovali roditelji nastradalih u tragediji u “Kontrastu” i roditelji ubijene Vladislave Červenko.

Sve su ovo roditelji čija su djeca svirepo ubijena, ali pravdu na sudu nisu dobili. Ljuti zbog presuda koje su izrečene ubicama njihove djece, traže da država preduzme sve da se dođe do pravde.

“Dosta je bilo poigravanja sa roditeljskim bolom. Zašto republički MUP odmah nije suspendovao odgovorne inspektore i vatrogasce i njihove nadređene ovde u Novom Sadu, koji je postao “bermudski trougao” za bezbednost dece, omladine i građanstva to sve pitamo. Za kriminalce postoji alternativa, oni mogu da se poigravaju u postupcima, a za žrtve i roditelje ne postoji”, rekao je danas Branko Miladinović, otac Tamare Miladinović koja je stradala u požaru u novosadskoj diskoteci “Kontrast”.

 

Foto: Tanjug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apelacioni sud poništio je i presudu za brutalno ubistvo Jasmine Ćorović, na čijem je tijelu izbrojano 36 ubodnih rana. “Mi sada prolazimo kroz jednu agoniju, jer se vraća postupak na novo suđenje, i sada se ponovo ubija žrtva i ponovo ubija porodica”, rekao je njen brat Simo.

Slučaj Marije Cimbal, svirepo ubijene pa zapaljene, šokirao je Srbiju. Njena majka je nedavno obilježila i godišnjicu smrti ćerke, a da suđenje optuženom za ubistvo nije ni počelo.

Foto: Tanjug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ništa ne može da vrati, nikakva kazna, ne može da vrati moju devojčicu. Kada bi im se mesta mogla zameniti – jedino to, ali to je nemoguće, ali bar da znam da neće hodati ulicama za deset godina, i da neće ubijati druge devojke”, rekla je Marijina majka Vesna Cimbal.

Ministar pravde Nikola Selaković, nedavno je najavio nadzor nad slučajevima Konstrast i Červenko, ali izvještaji, kako kaže, još nisu završeni.

 

 

(b92.net)