Prostor KV SBiH TK na meti provalnika

Kantonalno vijeće Stranke za BiH TK je izdalo Saopćenje za javnost u kojem se navodi:

„SBiH u Tuzlanskom kantonu postala smetnja glavnini aspiranata na buduću vlast u Tuzlanskom kantonu.“

Kancelarija koju zajednički koriste Općinska organizacija SBiH Tuzla i Kantonalno vijeće SBiH Tuzlanskog kantona, smještena je u ulici Đure Đakovića u tuzlanskom naselju Zlokovac. U noći između 12 i 13 avgusta, ovaj prostor bio je meta provalnika. Tačno je 60 dana do narednih općih izbora. Vrijeme kada se pripreme za izbornu političku kampanju zahuktavaju.

Politička konkurencija među subjektima za pobjedu na izborima je već dobrano odavno najavljena. Ne biraju se sredstva kako bi se došlo do željenog cilja. A cilj je vlast.

Mnogi zaboravljaju 7.februar 2014. godine, dan kada je izvršen prevrat nakon čega je na vlast stigla marionetska vlada sa tuzlanskih mahala, predvođena uglavnom, establišmentom sačinjenim od kadrova SDA i SDP, skrivenim u polusjeni.

CentralnoGrijanje

Provalnici u kancelariju SBiH u Tuzli su imali sračunat cilj, koji se prije svega odnosio na računarsku opremu, poslovnu dokumentaciju SBiH, neke veoma važne podatke, kao i značajan dio arhivske građe koja se više od 18 godina brižljivo čuva.

Međutim, dobro obučeni provalnici, unaprijed ne želimo donositi nikakav sud, ali je po strukturi otuđenih predmeta više nego jasno da se tu ne radi o zalutalim delikventima ili osobama koje koriste narkotička sredstva. Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona su u prijepodnevnim satima, 13.avgusta 2014. godine, izvršili uviđaj, stručno i profesionalno, kako to dolikuje zaposlenicima ove važne državne institucije. U narednim danima očekujemo zvanični izvještaj, pa čak i možda povrat dijela računarske opreme, jer ista, sa drugom ukradenom robom, ne predstavlja preveliku materijalnu vrijednost jer se radi o imovini vrijednoj par hiljada konvertibilnih maraka. Suština ove priče jeste, da je još jednom i na ovakav način potvrđeno, SBiH u Tuzlanskom kantonu postala smetnja glavnini aspiranata na buduću vlast u Tuzlanskom kantonu.

SBiH u TK će i dalje djelovati u skladu sa dokazanim receptima i uvjereni smo da ovaj sinoćnji, i možda neki budući kriminalno barbarski potez političkih konkurenata nas neće omesti da od 12.oktobra 2014. godine SBiH u TK postane odlučujućim političkim faktorom.      

                                                                  Press služba Stranke za BiH TK-a