Prosječna majka dnevno ima samo 17 minuta za sebe

0
106

Tokom cijele sedmice zaposlena majka ima samo sat i po budnog vremena koje može posvetiti samo sebi.

Majčinstvo je sjajna stvar, djeca su nevjerovatno slatka i ispunjavaju vas ljubavlju, ali istovremeno vam drastično smanjuju količinu vremena koje možete posvetiti sebi. Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da prosječna mama dnevno ima samo 17 minuta vremena za sebe.

Ako pritom i radi, kućni poslovi i djeca dozvoljavaju joj mizernih sat i po vremena nedjeljno koje može posvetiti sebi, a tada se obično gleda televizor iz kreveta, čita ili uživa u šoljici čaja ili kafe.

Više od polovine ispitanih majki naglasilo je da to nije pravilo, već da znaju proći nedjelje bez minuta odmora, pa ne čudi da dvije trećine majki vjeruje da kućni poslovi nisu dobro podjeljeni i da jednostavno nemaju vremena za neki hobi ili bavljenje stvarima koje ih interesiraju.

Naime, majke su izjavile da u prosjeku rade čak 78 posto kućnih poslova, a ostatak je na partneru zbog čega je i logično da 70 odsto ispitanica tvrdi da partner ima daleko višeslobodnog vremena od njih preko nedjelje, što petini anketiranih izuzetno smeta.

Kad napokon zgrabe malo slobodnog vremena, majke se obično povlače u spavaću sobu gde se najbolje opuštaju, a njih 55 posto gledanje omiljene serije smatra najdražim trenucima u sedmici.

(brzevijesti.ba)