Promocija novog romana Zlatka Dukića “NEMAM NASLOV”

zlatko nemam naslov

 

U petak, 24. januara 2014. u 18 sati u velikoj sali Biblioteke “Derviš Sušić” u Tuzli obavit će se promocija novog romana Zlatka Dukića “Nemam naslov”.
Roman će predstaviti:
Akademik prof. dr Enver Mandžić,
prof. Đuro Škondrić,
glumac Irfan Kasumović,
i autor romana Zlatko Dukić

 

Roman “Nemam naslov” satkan je od 40 poglavlja / priča/ pripovijesti/ novela i govori o životnom putu pisca koji se s porodicom prečesto selio, morajući se tako prije vremena odvojiti od mnogo toga što mu je srcu tek priraslo u svakom mjestu gdje je otac – željezničar premještan prema potrebama službe.

CentralnoGrijanje

Autor o svom novom romanu “Nemam naslov”
…Ne mogav odoljeti hroničnom napadu potrebe za pisanjem, nadođem na kompromis: otkinuću od zaborava i spasiti za sjećanje najvažnije listiće prošlog doba i onoga što mi (nam) se dešavalo; ispisaću neku vrstu spomenara (=sjećališta), žureći da to uradim prije nego što se, pod uticajem biologije, memorija razvodni u brisanju, a pamćenje poklekne pred onim moždanim ganglijama, koje su zadužene za njegovo brisanje. Prošetaću malo samim sobom i onim što sam doživio, ne bih li čitaoca podstakao na to da u vlastitom samopropitivanju ili, što nije manje važno, u onome što ću ispripovijedati – prepozna nešto od sebe i od svog dosadašnjeg trajanja.
(Iz poruke čitaocu)

zlatko dukicNovinar, publicista i dramski pisac Zlatko Dukić rođen je 1951. godine. Do sada je objavio jedanaest romana, jednu knjigu kratkih priča, nekoliko knjiga publicistike i veći broj dramskih tekstova.
Za roman “Ženska voda” Dukić je dobio nagradu “Skender Kulenović” za 2007. godinu, a član je i Društva pisaca BiH.

 

(Objektivno.ba)