Proljetne temperature u regiji: U Banjoj Luci 16, u Dubrovniku 17 stepeni

0
58

Natprosječne temperature za ovo doba godine, povod su da građani u Bosni i Hercegovini, ali i drugim gradovima regiona vrijeme provode u šetnji.

Ovakvo vrijeme će se zadržati i narednih dana, sa malom naoblakom i kišom u nekim dijelovima BiH, kazali su za Anadoliju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U bosanskohercegovačkoj prijestolnici Sarajevu danas je izmjereno 12 stepeni Celzija, dok je u Banjoj Luci čak 16.

“Danas se u cijeloj zemlji očekuju temperature između osam i 15 stepeni”, potvrđeno je iz FHMZBiH.

Naime, kako navodi i u naredna dva dana će biti dosta visoke temperature za januar, a kretat će se od šest do 11 stepeni.

“Sutra se očekuje prolazno naoblačenje, a sredinom dana će biti i slabe padavine, ali ne u cijelom dijelu BiH”, navodi se iz FHMZBiH.

Ipak, novo naoblačenje se očekuje u utorak, a poslijepodne će u nekim dijelovima BiH biti kiše.

Kada su snježne padavine u pitanju, iz FHMZBiH navode da ga neće biti u narednih sedam dana.

U regionu je danas najtoplije u hrvatskom gradu Dubrovniku, gdje je izmjereno 17 stepeni.

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske navodi da se danas temperature u Hrvatskoj kreću od osam i 13, na Jadranu od 12 do 17 stepeni.

U srbijanskoj prijestolnici Beogradu je danas također mnogo toplije za ovo doba godine sa izmjerenom temperaturom od 13 stepeni, navodi Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

I u crnogorskoj prijestolnici Podgorici danas je izmjereno 13 stepeni, a najniža temperature je na Žabljaku sedam stepeni, navodi Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

Visoke temperature bez snježnih padavina zadržat će se i narednih dana.

(Anadolija/ Foto: Anadolija)