Proizvodi Mesne industrije „Menprom“ uskoro na turskom tržištu

0
202

Trajni suhomesnati proizvodi Mesne industrije ”Menprom” iz Gornje Tuzle,  uskori bi se trebali naći na tržištu Republike Turske. Tim povodom danas je u posjeti ovoj kompaniji  boravila delegacija turskih privrednika, koji su iskazali želju da se proizvodi ove firme nađu na njihovom tržištu. Inače riječ je o nastavku uspješne saradnje koju Mesna industrija ”Menprom” već duže vrijeme ima sa Republikom Turskom i njenim privrednicima.

„ Saradnja će se odnositi na plasman ”Menprom” proizvoda u Republiku Tursku, radi se o našim trajnim suhomesnatim proizvodima iz Premi brenda.“, istakla je Merima Dževedetbegović tehnička direktorica Mesne industrije „Menprom“ Gornja Tuzla.

Posrednik u realizaciji planova Mesne industrije ”Menprom” i turskih privrednika je novoosnovani privrednik subjekt “TuzIST”, čiji je zadatak pokretanje određenih aktivnosti u našem kantonu koje za cilj imaju otvaranje firmi i stvaranje novih radnih mjesta. Jedan od prioriteta je i pokretanje proizvodnje koja će se finalizirati u BiH i kao takva izvoziti u Republiku Tursku.

„ Ova današnja posjeta „Menpromu“ upravo to znači i ovo je već druga posjeta u tom pogledu. Mi smo već dogovorili i druge aktere koji bi učestvovali u ovom projektu, prije svega radimo na podizanju određenih farmi gdje bi obezbijedili sirovinu za proizvode koji bi se obrađivali u „Menpromu“ i kao takvi izvozili u Republiku Tursku.“, ističe Kasim Selimović direktor firme “TuzIST”.

Inače boravak turskih privrednika na području TK ima za cilj otvaranje novih firmi te zapošljavanje što većeg broja ljudi. Tome će svakako doprinjeti i saradnja sa Mesnom industrijom ”Menprom”.

„ Smatramo da zajedno sa našom kompanijom ovi partneri mogu unaprijediti razvoj našeg kantona i naše opštine, nadam se.“, dodaje Dževedetbegović.

Plasmanom svojih proizvoda na tursko tržište Mesna industrija ”Menprom” zasigurno će proširiti svoje partnerske odnose te svojim proizvodima oduševiti kupce.

(RTV Slon)