Prognoza vremena za naredna četiri dana

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa slabom kišom i lokalnim pljuskom.

U većem dijelu zemlje bez obilne kiše. Obilnije padavine krajem dana očekuju se u Krajini. Očekuje se između 30 i 60 litara po metru kvadratnom. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugoistočnog smjera, u sjevernim područjima sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 18 i 24 stepena, a na jugu Hercegovine do 26.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno uz pljusak kiše. Padavine nisu obilne, većinom od 5 do 10 litara po metru kvadratnom. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 10 i 16 stepeni, na jugu Hercegovine od 14 do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će iznositi između 17 i 23, a na jugu Hercegovine od 21 do 25 stepeni.

U nedjelju će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme a u drugoj polovini dana sa kišom i pljuskovima. Očekivana količina padavina je od 5 do 10 litara po metru kvadratnom. U Hercegovini će biti više sunčanog vremena i bez padavina. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će između se 8 i 13 stepeni, a na jugu Hercegovine od 13 do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 17 i 23 stepena, a na jugu Hercegovine od 22 do 26.

CentralnoGrijanje

U ponedjeljak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana moguće je slaba kiša i lokalni pljuskovi. Padavine nisu obilne. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 9 i 14, a na jugu Hercegovine od 12 do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će iznositi između 17 i 22 stepena, a na jugu Hercegovine od 20 do 24 .

U utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 10 i 16 stepeni, a na jugu Hercegovine od 13 do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 18 i 23, a na jugu Hercegovine od 22 do 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(RTV Slon)