Priznala ubistvo nevjenčanog supruga

Maida Imširović (25), koja je u ponedjeljak u jutarnjim satima nožem ubila nevjenčanog supruga Huseina Jašarevića (32), predata je u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Nakon ubistva policija ju je privela i ona je priznala zločin.

Čula vrisak

Maida i Husein živjeli su u prizemlju kuće u tuzlanskom naselju Slavinovići, a na spratu su stanovali njegova majka Sabira i brat. Sabira nam je ispričala da je kobne noći u stanu njenog sina bila zabava na kojoj je Maida pila pivo, a Husein rakiju.

– Bili su malo više bučni i sišla sam da ih zamolim da se utišaju. Rekla sam im da moram rano ustati i da se smire. Oni su nastavili druženje i, kada su ispratili druga i drugaricu, čula sam Maidu kako vrišti i sišla sam. Sin je još bio živ i rekao mi je: “Majko, pazi se, ima nož” – kazala je Sabira i dodala da u tom trenutku nije ni znala da je Husein teško povrijeđen te je Maidu odvela da se umije.

Ubrzo je došao i amidža ubijenog, koji je susreo Maidu ispred ulaznih vrata, a kada je ušao u sobu, vidio je Huseina kako sjedi.

– Bio je još živ. Približio sam mu se, zagrlio ga i umro mi je na rukama – ispričao nam je Šaban Jašarević, Huseinov amidža.

CentralnoGrijanje

 

Jašarević: Držao sam mu glavu kada je umro

Bili na spratu

Maida i Husein imaju osmogodišnju djevojčicu koja je u trenutku ubistva bila na spratu kuće, kod nene. Članovi porodice kazali su nam da njih dvoje ranije nisu imali problema.

 

(Avaz)