Pritvor zbog napada na službenu osobu

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Živinice je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za četrdesetdvogodišnjeg Senahida Ahmetspahića, s područja Općine Kladanj, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Postoji osnovana sumnja da je Ahmetspahić 1. februara 2014. godine u ranim jutarnjim satima u alkoholiziranom stanju ispred ugostiteljskog objekta u Stuparima kod Kladnja iz automatske puške ispalio veći broj hitaca u zrak. Poslije toga je sa prijateljem sjeo u automobil i u mjestu Breteljevići se nije zaustavio na znak policijskog službenika za obavezno zaustavljanje. Kada je stao, izašao je iz automobila sa uperenom puškom u pravcu dva policajca PS Kladanj koji su bili u automobilu, prijetio da će pucati u njih, prišao im i jednog policajca izvukao iz automobila. Policajac je nakon izlaska iz vozila uspio savladati osumnjičenog i lišiti ga slobode.

Pripadnici PU Živinice su izvršili kriminalističku obradu te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni predat u nadležnost Tužilaštva.

CentralnoGrijanje

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Ahmetspahića.

Istraga je u toku.

Odjel za odnose s javnošću
Admir Arnautović, stručni savjetnik za odnose s javnošću

(tuzlarije.net)