Prevrnuo se šleper, novi zastoj

Svi putnici na autoputu kod Feketića evakuisani su tokom noći, ali je bugarski šleper ušao na lokalni put Bačka Topola-Subotica, prevrnuo se i napravio zastoj.

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić rekao je da je oko 40 vozila ostalo na autoputu Novi Sad-Subotica kod Feketića i da se radi na tome da danas budu deblokirana sva vozila.

Bugarski šleper se prevrnuo sinoć u kasnim satima na putu M22 Bačka Topola – Subotica i napravio zastoj i u koloni je još 50-ak vozila.

Jedan broj putnika je evakuisan, a zbrinuti su i oni koji nisu želeli da napuste vozila, rekao je Nikolić Tanjugu.

Jak olujni vetar na području Vojvodine i u košavskom području stvara snežne nanose i otežava saobraćaj, a veliki broj deonica je još neprohodan, saopštio AMSS. Ministarstvo saobraćaja donelo odluku da se zbog vremenskih uslova na teritoriji Srbije zabranjuje saobraćaj svih vozila na deonici auto-puta E-75 u oba smera. Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da zbog loših vremenskih uslova i olujnog vetra ne kreću na put

Nikolić je rekao da se na putu M22 očekuje teska mehanizacija koja će skloniti šleper s puta kako bi zarobljeni mogli da nastave put.

Nikolić je rekao da kod Feketića ima još 40 blokiranih vozila.

CentralnoGrijanje

“Plan za danas je da osposobi put Novi Sad – Subotica i put M22 koji je paralelan s njim i da se situacija prati u Vojvodini”, rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, treba izdržati još danas jer se za sutra očekuje slabljenje vetra i on je apelovao na vozače i danas da ne kreću na put.

On je rekao da je juče bilo slučajeva da su neki odbili da budu evakuisani, da su ljudi brinuli o svojim vozilima, a posebno o kamionima gde ima vredne robe.

Nikolić je rekao da je juče bilo problema kod Zrenjanina zbog izuzetno jakog vetra koji je onemogućavao dolazak do zarobljenih.

“Spasioci, policija, svi su rekli da ovako nešto nisu doživeli, ovako jak vetar i sneg na putu”, rekao je Nikolić.

(Tanjug)