Pretres u Tuzli: Uhapšen tridesetpetogodišnjak i oduzeta droga

0
132

Tridesetpetogodišnji N.J., nastanjen u Tuzli, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja.

Naime, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a TK-a su jučer, postupajući po Naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretres stana i putničkog motornog vozilaosumnjičenog.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „heroin“, dvije digitalne vage, dvije crne kape tzv. „fantomke“, pištolj „CZ“, pištoljska municija i drugi predmeti.

Nakon završenog pretresa, N.J. je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, te je protiv istog podnešen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Istog dana N.J. je, po sudskoj potjernici, predat u nadležnost Odjeljenju sudske policije Kantonalnog suda Tuzla.

(RTV Slon)