Požar progutao jedini dom četrnaestočlane porodice

Prije dvije noći požar je progutao sve što je imala jedna romska porodica u naselju Krojčica. Četrnaest članova porodice izgubilo je jedini krov nad glavom. S obzirom da nemaju kuda otići spavaju vani, te im je neophodna svaka vrsta pomoći.

Devetoro djece, od čega su četiri bebe i petoro odraslih osoba ostali su bez svog doma. Vatra koja je izbila oko jedan sat iza ponoći u srijedu uveče, progutala je sve što su imali. Cijela porodica od tada spava i boravi uz ogradu, neposredno u blizini zgarišta kuće.

„Preksinoć sam ustala, otišla u kupatilo, primjetila sam miris benzina, ušla sam u kupatilo i nisam primjetila odmah vatru. Kad sam izašla iz kupatila vidjela sam plamen na vratima kupatila i počela sam da vrištim“-kazala je Šeherzada Halilović.

„Nismo ništa mogli spasiti, samo sebe i djecu, majku, sve drugo je izgorjelo. Tako da nemamo ništa“-ističe Bisera Muratović.

CentralnoGrijanje

„Niko se nije prihvatio za nas. Da nam je bilo ko pomogao ne bi spavali na ulici dvije noći tu u kanalu“-naglašava Šeherzada Halilović.

Sunce je danas grijalo dvije bebe koje smo zatekli na ovoj adresi. Pružale su ruke majkama da ih nahrane. O čistoj odjeći trenutno niko ne razmišlja. Ovo je priča za ljude dobrog srca ukoliko žele pomoći porodici sa tuzlanske adrese Tomislav Ramljak u naselju Krojčica.

ROMI_POZAR_5

(RTV Slon)