Potvrđena optužnica protiv napadača na Mehmeda Mujića

0
117

Brčanski Osnovni sud potvrdio je optužnicu protiv M.S. iz Brčkog (23) zbog sumnje da je krajem prošle godine u Brčkom “izvršio nasilje” nad predsjednikom udruženja “Evropski put Roma” iz Tuzle Mehmedom Mujićem. Optužnica ga tereti da je u brčanskom naselju Suljagića Sokak “izvršio nasilje” nad M.M. tako što ga je, nakon verbalne prepirke, fizički napao nanijevši mu povrede glave i tijela, te štetu na automobilu, saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

U optužnici je navedeno da je M.S. pretekao vozilo u kojem se nalazio oštećeni, a potom mu onemogućio dalje kretanje, izvukao ga iz automobila i zadao mu više udaraca u glavu i po tijelu.

Prema saopštenju iz Tužilaštva, osnovano se sumnja da je M.S. zajedno sa maloljetnim ženskiom osobom udarcima drvenom motkom oštetio automobil M.M.  Tokom tromjesečne istrage, Tužilaštvo je prikupilo dovoljno dokaza za osnovanu sumnju da je optuženi pod okolnostima opisanim u optužnici počinio krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari za koja je, u prvom slučaju zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine, dok bi za krivično đelo oštećenje tuđe stvari mogao biti kažnjen zatvorom do šest mjeseci.

Policija u Brčkom privela je 8. decembra prošle godine dvadesetdvogodišnjaka M.S. koji je osumnjičen za napad na predsjednika Udruženja “Evropski put Roma” iz Tuzle Mehmeda Mujića.

(RTV Slon)