Postoje dokumenti o pozadini atentata na Đinđića

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je jučer kako je obaviješten o tome da postoji dodatna dokumentacija, izvan Srbije, u vezi s pozadinom atentata na Zorana Đinđića. To bi moglo biti iskorišteno ako bude pokrenuta nova istraga, rekao je Kacin u intervjuu novosadskom Dnevniku, ne navodeći više detalja o toj dokumentaciji.

On je istaknuo da taj odgovor mora dati Srbija i to prije svega sama zbog sebe a ne zbog zahtjeva EU. Da bi vladavina prava, koja je, kako podsjeća Kacin, centralni Kopenhaški kriterij za članstvo EU, bila zaista ukorijenjena moraju se raščistiti sva otvorena pitanja vezana za djelovanje službi sigurnosti i njihovih veza s organiziranim kriminalom i političkim strukturama, prenosi Tanjug.

Svi ti elementi su zastupljeni u atentatu na Đinđića, istaknuo je on i dodao da mu je drago to što je, povodom njegovog zahtjeva da rasvjetljavanje političke pozadine ubojstva Đinđića bude dio europske agende Srbije, bilo pozitivnih reakcija srpskih dužnosnika.

CentralnoGrijanje

Naročito ohrabruje izjava ministra pravde Nikole Selakovića da se mora staviti točka na to pitanje jednom zasvagda, rekao je Kacin.

(Fena)