Postao otac, pa isključio ženu sa aparata za održavanja života (FOTO/VIDEO)

Robin Benson (32) iz Vankuvera u Kanadi čija je tužna priča pogodila svijet, rodila je zdravog dječaka Iver Bensona, iako je rođen u 27. sedmici.

Otac se raduje, ali i tuguje jer je postao udovac – njegovu suprugu doktori su održavali u životu putem aparata kako bi njeno tijelo iznijelo trudnoću koju je poremetila njena iznenadna bolest, prenosi Mirror.

Suprug Dilan Benson, provodio je vrijeme do porođaja kraj Robin, pišući blog, koji je raznežio svijet.

aparat2
Kada je ugledao sina napisao je:

“Ovo dijete je najdivnije stvorenje koje sam vidio. Nažalost, morali smo se oprostiti s najjačom, fantastičnom ženom koju moj sin nikada neće dobiti priliku da upozna. Robin mi strašno nedostaje, živjeće uvijek u mom srcu i kroz naše dijete” napisao je Dylan, prenosiTelegraf.rs.

Robin je prije pet nedelja osjetila iznenadnu glavobolju.

CentralnoGrijanje

“Jednog jutra se žalila na bol u glavi i zamolila me da joj kupim neki lijek. Kada sam se vratio ona je ležala onesvešćena na podu kupatila” napisao je Dylan 29. novembra.

Tog dana doktori iz bolnice u Viktoriji otkrili su da je ima krvarenja mozga. Za Robin nije bilo spasa, ali za fetus, koji se razvijao u njoj, jedini spas je da majka bude priključena na aparate dok se ne porodi. Otac je molio ljekare da je održavaju u životu dok na svijet ne stigne njihov sin.

Dilan za to vrijeme nije radio, a boravak u bolnici platio je uz pomoć donacija dobrih ljudi.

“Hvala vam svima. Na lijepim i utješnim riječima, novčanoj pomoći i prije svega hvala prijateljima koji su ostali uz mene u ovim najtežim trenucima u mom životu” napisao je Dylan.

 

(brzevijesti.ba)