Poslodavci sa područja TK učestvovat će u kreiranju sastava nove Vlade

0
118

Na danas održanoj sjednici Ekonomsko socijalnog vijeća (ESV) Tuzlanskog kantona razgovaralo se o rješenjima koja bi trebala dovesti do što efikasnije uspostave vlasti u ovom kantonu.

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona, koji permanentno zasjeda radi iznalaženja rješenja za uspostavu funkcionisanja institucija TK, održao je ranije sastanak s Udruženjem poslodavaca Tuzlanskog kantona.

Dogovoreno je da će ovo udruženje aktivno sudjelovati u kreiranju sastava nove Vlade Tuzlanskog kantona. članovi ESV žele da, navodno, predlože rješenja koja bi dovela do što efikasnije uspostave vlasti u TK. Sastanku prisustvuju Faruk Širbegović, gračanički poduzetnik, Vinko Ćuro, Zlatko Berbić i ostali.

Poslodavci su stava da Vladu ubuduće moraju činiti eksperti i osobe odlučne da naporno rade za dobrobit svih građana Tuzlanskog kantona. Poslodavci će Skupštini TK konkretne prijedloge mjera ponuditi u srijedu.

 Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona intenzivno razgovara sa svim udruženjima i organizacijama Tuzlanskog kantona koji su iskazali interes da daju svoj dopinos, uzmu učešće i pomognu u prevazilaženju trenutne situacije. Tako je i Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona, koje okuplja poslodavce uspješnih preduzeća u Kantonu, iznijelo svoje stavove i ponudilo svoju pomoć za što hitniju uspostavu i funkcionisanje institucija sistema. Zajednički je stav da svako u svojoj odgovornosti mora, poštujući ustav i zakone, poduzeti maksimalne napore za stabilizovanje situacije i obezbjeđenje funkcionisanja institucija Kantona – saopćio je Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona.

(Tuzlanski.ba)