Poslanici Doma naroda Federalnog parlamenta sutra o boračkoj populaciji

Poslanici Doma naroda Federalnog parlamenta sutra će na vanrednoj  raspravljati o provedbi zaključaka donesenih nakon razmatranja Informacije o stanju prava boračke populacije s analizom primjene Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko – invalidske zaštite za period juli 2010.  – 31. mart 2014. godine.

Predložene su dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kao i Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

U nacrtu su predložene izmjene aktuelnog federalnog zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice s djecom.

CentralnoGrijanje

Po završetku vanredne sjednice, bit će nastavljena ranije započeta redovna, u čijem su preostalom dnevnom redu izmjene Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u FBiH te Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Prijedlog zakona o privrednim društvima te  izmjene Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, također su na dnevnom redu Doma naroda zajedno s drugim aktima.

 (RTV Slon)