Porodica Sinana Sakića ugostila djevojčicu koja je glasom očarala cijelu bivšu Jugoslaviju

Ispunila im se želja.
Sinan Sakić i njegova supruga Sabina ugostili su u svom domu Ilmu Karahmet i njenog oca Dženana. Pošto je 13-godišnja finalistkinja „X faktora“, koja je svojim moćnim vokalom očarala cijelu bivšu Jugoslaviju, izrazila želju da upozna pjevača, Sinan ju je pozvao na večeru.

Sakići su je sa oduševljenjem primili u svoj dom. Odmah s vrata su je zagrlili i poljubili i poželjeli joj dobrodošlicu. Goste je sačekala bogata trpeza. Sabina je poslužila bijelu čorbu, sarmu, jagnjeće pečenje, domaću pogaču, salate, kolač i tortu.

– Kako vam je ukusna hrana! Nisam se nadala da ćete me ovako dočekati. Baš sam sretna – rekla je Ilma.

Sinan je hvalio djevojčicu iz Kiseljaka.

– Kad smo te prvi put vidjeli na televiziji, moja supruga i ja smo zaplakali. Ti si, dijete, puna harizme i duše, toliko vladaš glasom sa trinaest godina. Vrlo je teško stati pred publiku i vrhunski žiri, a da te ništa ne poljulja. Strašno te osjećam! Kad ti pjevaš, kao da nigdje nikoga nema – obratio joj se Sakić, a potom joj je zahvaljivao što je i ona njemu ispunila želju.

– Uljepšala si mi dan. U našu kuću uvijek si dobrodošla. Znam da je iz kampa teško izaći, a Kuriru hvala što su mi te doveli. Želim ti sve najljepše i da imaš snage da sve izguraš, a ja sam siguran da hoćeš. Nećeš pokleknuti nijedne sekunde.

CentralnoGrijanje

Sabina ju je sve vrijeme mazila po kosi i tepala joj, piše Kurir.

– Ti si jedan anđeo anđeoskog glasa. Imaš divne okice. Uvijek si dobrodošla kod nas. Ilma nije mogla da odoli Sinanovom klaviru, pa je i zasvirala, a on ju je pomno slušao.

Sinan je prokomentarisao Ilmin posljednji nastup, kad je dobila zadatak da otpjeva pesmu Bijelog dugmeta „Sve će to, o mila moja“.

– Pjevala je predivnu pjesmu, za dijete od 13 godina vrlo zahtjevnu. Osjetio sam da joj se pjesma ne sviđa jer je prezahtjevna. Siguran sam u nju, iznijela je to kako treba. Svaka čast svima, ali ona je za mene nešto posebno. Ostali su takođe veoma dobri, ali nemaju tu boju glasa i tu jačinu koju ima Ilma.

(24sata.info)