Poraz od Kipra ugrožava reputaciju bh. reprezentacije

Na vanrednoij sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, održanoj danas u Sarajevu, razmotrena je detaljna analiza početka kvalifikacija A- reprezentacije za učešće na evropskom prvenstvu 2016. godine.

Izvještaj sa susreta u kojem je bh. tim neočekivano proažen od Kipra, prezentirali su  selektor, tehnički direktor i Tehnički komitet.

– Poslije sveobuhvatne rasprave IO NSBiH smatra da se negativni trend mora zaustaviti, te da poraz od Kipra značajno ugrožava reputaciju A-tima, stečenu planiranim, dugotrajnim radom, kao i interese i ciljeve u ovim kvalifikacijama. IO NSBiH ne može biti zadovoljan onim što je ostvareno na početku kvalifikacija za EP, kao i ukupnom situacijom i atmosferom u najboljoj selekciji –  saopćeno je iz NSBiH.

CentralnoGrijanje

U funkciji poboljšanja atmosfere za ostvarenje željenih rezultata u predstojećim značajnim utakmicama u okviru kvalifikacija za EP, IO NSBiH zadužuje selektora Sušića da sa Tehničkim komitetom i tehničkim direktorom, kao i Odborom za posredovanje i savjetovanje definiše i predloži odgovarajući plan priprema za naredne utakmice, kao i mjere koje treba preduzeti kako bi bio ostvaren konačni cilj „A“ selekcije, plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj,  navodi se u saopćenju.

Naredna sjednica Izvršnog odbora bit će održana 26. septembra u Gradačcu.

(Fena)