Popularni turski glumac optužen za trgovinu drogom

Danas je 23. Kazneni sud u Istanbulu potvrdio optužnicu za krivučna djela ‘trgovine i konzumiranja opojne droge’ za 53 osobe, među kojima se nalaze i Kenan Imirzalioglu i Riza Kocaoglu, bh. publici poznati po ulogama u popularnoj seriji Ezel.

Kao kazna za navedena djela u optužnici traži se između dvije i 38 godina zatvora, ovisno o težini počinjenih djela.

Murat-Yildirim2

Glumac Kenan Imirzalioglu optužen je da je ‘osigurao mjesto za skladištenje i konzumiranje droge’, jer je drogu konzumirao zajedno sa poznatim glumcima Enginom Altanom Duzyatanom,  Rizom Kocaogluom, te  Muratom Yildirimom, koji je  publici poznatom po imenima Savaš i Demir

U optužnici se dodaje da je Imirzalioglu, prilikom tehničkog praćenja i prisluškivanja njegovog telefona, drogu spominjao pod šiframa poput ‘CD’, ‘mlijeko’ i ‘tratinčica’.

CentralnoGrijanje

U izjavi u svoju odbranu, Imirzalioglu je kazao kako je drogu probao samo jednom prije dvije godine, te da je prije dva mjeseca boravio na ostrvu Simi sa prijateljima kada su ga ponudili marihuanom, te da osim toga nije konzumirao drogu.

Za 32 optužena, među kojima se nalaze i Kenan Imirzalioglu i Murat Yildirim zatražena je zatvorska kazna u visini od šest do 17 godina zatvora zbog ‘trgovine drogom’ i ‘konzumiranja ili posjedovanja droge’.

Prvo suđenje zakazano je za 21., 22. i 23. maj na 23. Kaznenom sudu u Istanbulu.

 

(MOJportal)