Popila koktele sa energetskim pićem i doživjela tri srčana udara

0
94

Osamnaestogodišnja Jayde Dinsdale iz Yeovila u Somersetu Velikoj Britaniji jedva je preživjela tri srčana udara, koje je doživjela nakon što je u noćnom izlasku popila deset koktela, piše danas Net.hr.

Djevojka je s društvom otišla u kafić u kojem su te večeri na akciji posluživali koktele ‘Jegerbomb’, mješavinu poznatog likera i energetskog pića. Popila je deset ovakvih koktela i nastavila ludovati. Ali, nakon što je došla kući, a alkohol prestao djelovati, njen je organizam doživio šok od količine unesenog kofeina.

Jayde se onesvijestila, a roditelji su je pronašli u kupaonici klinički mrtvu. “Njen puls je bio veoma slab i počela je plaviti u licu. Bila je mrtva, na podu kupaonice. Čudo je da je i dalje s nama”, rekao je njen otac za Daily Mail.

U trenutku kad su je roditelji našli, djevojka je doživjela dva srčana udara, a treći ju je pogodio na putu do bolnice. Liječnici su je stavili u induciranu komu u kojoj je bila tri sedmice, prije nego je bila dovoljno stabilna za operaciju. Naposlijetku joj je ugrađen pacemaker.

“Liječnici kažu da mi se to dogodilo zbog energetskih pića. Alkohol usporava rad srca, dok energetska pića ubrzavaju. Zato sam otišla kući i spavala, a onda sljedećeg jutra je krenulo djelovanje kofeina, i moje srce je stalo”, kazala je Jayde.