Poljoprivrednici predlažu Midu Glavića za premijera TK

Gotovo pa dvije sedmice Tuzlanski kanton funkcioniše bez premijera kao i ministara u Vladi. Sekretari ministarstava imaju smanjene ovlasti, što je dovelo u pitanje i isplatu poticaja za poljoprivredne proizvođače.

Kako bi ubrzali proces imenovanja novog premijera, ali i novog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva poljoprivrednici okupljeni oko „Agroinkubatora“ su odlučili da za mandatara predlože dr. poljoprivrednih nauka Midu Glavića.

„To je čovjek koji je doktor nauka i koji je napisao dvije knjige, čovjek koji nije politički angažovan i čovjek koji nikada nije naišao na razumijevanje političkih struktura i ljudi koji su vodili kanton, a bili su nesposobni“, kazao je za RTV Slon Mato Lovrić – predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Agroinkubator“ Tuzla.

Lovrić ističe da ukoliko Glavić ne dobije podršku za mandatara, poljoprivrednici očekuju da bude imenovan za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva s obzirom da je u pitanju struka, a ne politika.

„Imamo veliku podršku i od direktora Veterinarske stanice Jasmina Ferizbegovića kao i od drugih veterinarskih stanica u TK kao i podršku mljekara“, rekao je Lovrić.

CentralnoGrijanje

Poljoprivrednici su saglasni u jednom, ukoliko opet na mjesto ministra dođe neko po političkoj liniji opet izlaze na proteste.

„Mi ćemo nastaviti, a sad znamo način kako da otvorimo oči i da nas čuju oni koji nas trebaju čuti“, istakao je Jasmin Palavrić – proizvođač mlijeka iz Tuzle.

Svi poljoprivrednici na svom zajedničkom sastanku donijeli su i odluku da će podržati svakog kandidata koji bude bolji od njihovog predloženog, ali da neće dozvoliti da poljoprivredu vode oni koji o tome ne znaju ama baš ništa.

(RTV Slon)