Policija u TK opominjala sinoć građane da je zabrana kretanja još uvijek od 21 sat

Policija u TK opominjala sinoć građane da je zabrana kretanja još uvijek od 21 sat

RSD Sloboda

Zabrana kretanja u Tuzlanskom kantonu i dalje je od 21 sat, s obzirom na to da Vlada Tuzlanskog kantona juče nije potvrdila odluku Vlade FBiH koja je prihvatila prijedlog Kriznog štaba i skratila trajanje policijskog sata koji će trajati od 23 do 5 sati ujutro.

Brza reakcija Vlade Kantona Sarajevo i objava da je policijski sat u tom kantonu već od sinoć pomjeren na 23 sata, bila je zbunjujuća za građane Tuzlanskog kantona, zbog čega je sinoć u nekoliko gradova i općina u TK reagovala i policija, koja je građane opominjala da se zapute ka svojim domovima.

Za portal Klix.ba kantonalni ministar zdravstva Božo Jurić je potvrdio da je policijski sat u TK od 21 sat, te da će Vlada Tuzlanskog kantona zasjedati danas, tako da su na snazi i dalje mjere koje su donesene prošle sedmice.

Podsjećamo da je Vlada FBiH  prihvatila i prijedlog da se poveća dozvoljeni broj okupljanja u ugostiteljskim objektima na otvorenom do 30 osoba, kao i prijedlog da se i Centri za mentalno zdravlje stave u punu funkciju u svrhu zaštite mentalnog zdravlja stanovništva.

Ove mjere će važiti u narednih 14 dana.

(Klix.ba)