Policija čuva privatnost Michaela Schumachera

Švicarska policija angažirana je na osiguranju okoline kuće legende Formule 1 Michaela Schumachera, koji se ove nedjelje vratio iz bolnice, gdje se oporavljao od teške povrede glave.

Razlog za veće prisustvo policije u okolini Ženevskog jezera, u mjestu Gland, gdje Schumacher živi s porodicom, je činjenica da su novinari i fortoreporteri već pokušali da naruše privatnost slavnog njemačkog vozača, želeći da ga fotografiraju prilikom dolaska kući.

-Ne želimo da ljudi narušavaju njegov mir. Policija je zato u prijateljskomn tonu rekla novinarima koji su bili na privatnom posjedu Schumachera da ga napuste – potvrdio je za njemački “Bild” portparol policije Pierre-Olivier Godard.

CentralnoGrijanje

Inače, Schumacherova porodica anagažirala je već ranije privatno osiguranje. Schumacher je po povratku iz rehabilitacione klinike u Lozani okružen potpunom medicinskom njegom, uključujući medicinske sestre i fizioteraoeute, prenosi Tanjug.

Schumacher je zbog teških povreda glave zadobijenih 29. decembra na skijanju u francuskim Alpima do juna bio u vještački izazvanoj komi, kada je prebačen u rehabilitacionu kliniku u Lozani, a prošle nedjelje je prebačen kući na dalji oporavak.

(fena)