Pokrenute aktivnosti na izgradnji poduzetničke zone “Kreka-Sjever”

0
194

Na sjednici Kolegija Općinskog načelnika Tuzla  razmatran je plan aktivnosti oko realizacije poduzetničke zone “Kreka-Sjever”, kao prioritetne zone a bilo je govora i o poduzetničkim zonama “Kovačevo Selo” i “Gornja Tuzla”.

Trenutno je zona “Kreka-Sjever” najpripremljenija a riječ je o atraktivnoj površini  od oko 14 hektara, gdje se oko 80 posto terena nalazi u vlasništvu Općine Tuzla a nalazi se na  samom ulazu u grad. Pristup ovoj zoni omogućio bi se izgradnjom puta od autobuske stanice “Zapad” i izgradnjom mosta preko rijeke Jale, iza bolnice Kreka. Na toj površini mogla bi se omogućiti izgradnja oko 20-25 privrednih kompleksa prosječne veličine.

IMG_1570

“Ovo je jako bitan projekat za Tuzlu a realizacija zone “Kreka-Sjever” je model na osnovu kojeg će se razvijati planovi prema drugim zonama, poput Gornje Tuzle i Kovačevog Sela. Međutim  da bi se ovo pokrenulo potreno je ustanoviti stanje već postojećih poduzetničkih zona kao što je “Bosanska poljana” te na osnovu toga praviti plan za buduće poduzetničke zone”, istakao je Jasmin Imamović.

Načelnik je naveo da će se na ovome intenzivno raditi, te da će, ukoliko   bude nedostajalo sredstava za realizaciju ovoga  plana, praviti  i rebalans budžeta

Posebno zadovoljstvo istakao je Mensur Alić, predsjednik Komisije za poduzetništvo. Alić je  pohvalio načelnika Jasmina Imamovića za već sada pokrenutu aktivnost te uputio  pohvale i  općinskim službama koje su odmah pristupile realizaciji.

(Objektivno.ba)