Pogledajte kako je izgledala svadba Erdoganove kćerke

0
371

Mlađa kćerka turskog predsjednika Recepa Tayyip Erdogana, Sumeyye Erdogan, udala se jučer za biznismena iz vojne industrije Selcuka Bayraktara.

Opštinskom vjenčanju prisustvovali su 11. predsjednik Turske Abdullah Gul, premijer Turske Ahmet Davutoglu, načelnik Generalštaba Turske Hulusi Akar, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, premijer Albanije Edi Rama, premijer Pakistana Nawaz Sharif, kao i mnogobrojni državni zvaničnici, biznismeni i umjetnici.

Na vjenčanju je prikazan kraći film koji je počeo fotografijama Sumeyye i njenog oca dok je još bila dijete. Pored toga u filmu su prikazani detalji o njenom privatnom životu i njenim interesovanjima.

Na sličan način je predstavljen i film o mladoženji. U filmu su predstavljeni detalji njegovog života kao studenta, kao i početak poslovne karijere.

Vjenčanju koje se održalo u Istanbulu, prisustvovalo je 6.000 gostiju a kum sa mladoženjine strane bio je načelnik generalštaba turske vojske Hulusi Akar.

Na fotografijama, koje su objavili turski mediji, vidi se Sumeyye Erdogan (30) kako sjedi na prednjem sjedištu svadbenog automobila noseći maramu na glavi.

Pojedine ulice u Istanbulu bile su zatvorene za saobraćaj, a oko prostora, u kojem je održano vjenčanje u predgrađu Kucuk Čekmendže, na evropskoj strani Istanbula, postavljene su dodatne barijere.

(J.K / Avaz.ba)