Počinje suđenje Riberyju i Benzemi zbog seksa sa maloljetnicom

0
143

Suđenje francuskim nogometašima Francku Riberyju i Karimu Benzemi, optuženima za seks s maloljetnom prostitutkom, počinje danas u Parizu.

Ribery (30) i Benzema (26) negiraju da su plaćali za seks Zahiji Dehar dok je ona imala manje od 18 godina. Svakome od njih prijeti do tri godine zatvora, kao i novčana kazna do 45.000 eura.

Očekuje se da ni nogometaši, a ni Zahia Dehar neće prisustvovati suđenju.

Riberyjev advokat Carlo Alberto Brusa je optimističan, te kaže kako odbrana nogometaša samouvjereno ulazi u ovaj slučaj. Dehar je povukla civilnu tužbu u ovom predmetu i ona ne traži ništa, rekao je njen advokat Daniel Vaconsin.

Dvojica igrača su optužena da su Zahiji platili seks kada je ona imala 16 godina, u Benzeminom slučaju, odnosno 17 godina, kada je riječ o Riberyjevom slučaju.

Ribery je priznao a je imao seks sa Zahijom nakon što je ona avionom došla u Minhen “kao poklon” za njegov 26. rođendan, ali tvrdi da nije mogao znati da je ona u to vrijeme bila maloljetna, piše BBC.

Za razliku od njega Benzema negira optužbe da je Zahiji platio za seks u hotelu u Parizu. Zahia je postala popularna nakon skandala te se počela baviti dizajniranjem intimnog rublja, zahvaljujući i tome što se sprijateljila sa modnim dizajnerom Karlom Lagerfeldom. Ona je izjavila da je imala seks sa obojicom nogometaša nakon što im je lagala o svojim godinama.

(Klix.ba)