Počelo punjenje Panonskog jezera u Tuzli: Za 1. maj kupanje?

0
102

Na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli počelo je punjenje trećeg, posljednjeg izgrađenog jezera, čime su zvanično počele pripreme za sezonu kupanja, rečeno je Feni u JKP „Pannonica“.

 – Osim punjenja jezera, cilj je da obavimo sve poslove vezane za dobijanje certifikata o ispravnosti vode za kupanje, što je u nadležnosti Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona. Kada će se građani moći kupati sve zavisi od vremenskih prilika. Nastojimo obaviti sve pripreme kako bi se u trećem jezeru moglo kupati već tokom prvomajskih praznika – izjavio je za Fenu direktor „Pannonice” Maid Porobić.

Tokom maja radnici ovog preduzeća napunit će i pripremiti za prijem kupača i druga dva jezera. Zvanično, turistička sezona na Panonskim jezerima u Tuzli počinje 1. juna, a završava 31. augusta. Dužina sezone, ipak, zavisi od vremenskih prilika.

Porobić je rekao da cijene ulaznica ostaju kao i prošle sezone. Dnevna karta iznosi 3,5 marke, za penzionere, RVI i članove porodica poginulih branitelja 2,5, a za djecu 1,5 KM. Uskoro će početi prodaja mjesečnih i sezonskih karata, najavio je Porobić.

(FENA)