Plenum građana i građanki TK podnijet će krivičnu prijavu protiv bivšeg premijera Čauševića?

0
86

Pravni tim Plenuma građanki i građana Tuzlanskog kantona osuđuje hapšenje šest osoba optuženihza dešavanja na mirnim demonstracijama građana od 05. do 07. februara ove godine.

Mišljenja su da institucije sistema pokazuju zavidan nivo efikasnosti isključivo u situaciji kada se treba obračunati sa vlastitim građanima što, između ostalog, potvrđuje opravdanost građanskog bunta. Plenum građanki i građana TK u saopćenju za javnost poziva nadležne institucije da prvenstveno pokažu posvećenost i ekspeditivnost u procesuiranju slučajeva vršenja teških krivičnih djela privrednog kriminala, sistemske korupcije i nepotizma koji su i doveli do nezadovoljstva.

– Neodgovorno ponašanje pripadnika policije i brutalno prekoračenje službenog ovlaštenja bili su povod narušavanja ukupnog sigurnosnog stanja. Stoga izražavamo nevjericu povodom činjenice da niti jedan pripadnik policijskih snaga nije procesuiran-stav je Pravnog tima Plenuma građanki i građana TK-a.

Pravni tim Plenuma građanki i građana TK najavljuje da će u najkraćem roku podnijeti krivične prijave protiv odgovornih u Ministarstvu unutrašnjih poslova TK, po komandnoj i ličnoj odgovornosti, kao i protiv bivšeg premijera Kantona.

Najavljeno je i da će naredni Plenum biti održan 17.maja u 15.00 sati u prostorijama Kuće plamena mira na Slanoj banji.

(RTV Slon)