Pismo zahvalnosti za nesebičnu pomoć i izvršene građevinske radove u dvorištu OŠ Dragunja

RSD Sloboda

U povodu radova u krugu osnovne škole Dragunja pismom zahvalnosti obratio se i Suad Hrustić, predstavnik Vijeća roditelja područne škole Dragunja.

 

RMU Banovići

 

 

Ovim pismom želimo uputiti iskrenu, javnu zahvalnost našim prijateljima iz građevinske firme Cestotehnik Tuzla za nesebičnu pomoć i izvršene građevinske radove u dvorištu naše škole.

Naime, područna škola Dragunja u kojoj nastavu pohađa 18 učenika iz mjesnih zajednica Dragunja i Obodnica Donja, je u jako lošem stanju – ruševnih zidova, stare stolarije, krova, bez adekvatnog prilaza i neuređenog školskog dvorišta. Kako nadležno ministarstvo dugi niz godina ne poduzima ništa da prostor u kojem borave djeca i uposleni ove škole učine ugodnim i sigurnim, predstavnik Vijeća roditelja područne škole Dragunja Suad Hrustić, odlučio je animirati zajednicu ali i prijatelje, privrednike i sve one koji žele da pomognu, da se pomenuti prostor obnovi, izgradi i uljepša za đake koji trenutno pohađaju nastavu ali i za svu djecu koja dolaze.

Nakon kontaktiranja e-mailom građevinske firme Cestotehnik za pomoć oko izgradnje prilaza školi (staze i ivičnjaka), iz ove firme su se brzo oglasili, posjetili lokaciju i vrlo brzo krenuli u realizaciju radova. Šaljemo vam i fotografije urađenog posla, odnosno staze koja vodi do ulaza u školu, prilagođene đacima i sigurne za njihov svakodnevni boravak.

Ovim putem u ime učenika kao i uposlenika osnovne škole Dragunja želimo uputiti riječi zahvalnosti Cestotehniku ali i pozvati druge privredne subjekte, preduzeća, pojedince i nadležno ministarstvo da se pridruže našoj stalnoj akciji obnove škole i uljepšavanja prostora unutar i oko škole kako bi naša djeca učila i boravila u što ugodnijem i sigurnijem ambijentu.

Suad Hrustić, predstavnik Vijeća roditelja područne škole Dragunja