Pet razloga zašto bi BiH mogla briljirati na Mundijalu u Brazilu

0
95

Ugledni kanadski sportski portal “Rant Sports” donosi opsežnu priču o fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine za koju navodi da bi jednostavno mogla briljirati i iznenaditi cijelu svjetsku fudbalsku javnost, iz pet razloga, prenosi Anadolu Agency (AA).

“BiH je u kvalifikacijama pokazala svoje namjere i kapacitet pa su grupu završili na pravom mjestu. Ako nastave igrati na isti način i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, mogli bi biti impresivno izdanje za sve”, piše kanadski portal.

Kao prvi razlog za mogući uspjeh selekcije BiH u Brazilu kanadski “Rant Sports” navodi da je Mundijal prilika za manje poznate ali kvalitetne fudbalere da pokažu svoj talent i znanje.

“Bosna i Hercegovina ne posjeduje mnogo zvijezda u svome timu, ali baš to je prilika da ostali igrači dobiju puno više prostora da se pokažu. Mundijal će shvatiti kao priliku da postanu poznati, prosto rečeno, da postanu zvijezde preko noći”, navodi se u tekstu.

Sljedeći razlog koji se naglašava je golman reprezentacije Asmir Begović za kojeg Kanađani pišu kako se “cijela ekipa može osloniti i pouzdati u njega”.

“Ima impresivnu karijeru u Stoke Cityju i odnedavno ga već povezaju sa nekim od najvećih klubova u Premier ligi”, piše kanadski portal te dodaje da je još jedan od razloga za vrlo mogući uspjeh BiH u Brazilu fudbaler Rome Miralem Pjanić.

“Pjanić igra odlično za talijansku Romu ove sezone. Riječ je o igraču sa velikim tehničkim znanjem i mogućnostima u srednjem redu. Ima odličan osjećaj za loptu i za dodavanje, i mogao bi biti ključni igrač BiH u Brazilu”, navodi se u tekstu.

Sljedeći razlog je fudbaler Manchester Cityja Edin Džeko za kojeg Kanađani pišu da je igrač koji u svakom momentu može napraviti potez kojim može riješiti utakmicu.

“To je igrač koji uvijek predstavlja prijetnju protivničkom timu. Ako on bude raspoložen u Brazilu, cijela ekipa će moći puno toga da uradi i da nam pokaže”, ističe se u tekstu.

I kao posljednji razlog portal “Rant Sports” navodi da će ipak najveće oružje BiH u Brazilu biti “napadački stil igranja fudbala”.

“Osim Džeke, BiH ima još nekoliko odličnih fudbalera u samom vrhu napada, a jedan od njih je Vedad Ibišević”, zaključak je detaljnog teksta o nacionalnoj selekciji BiH i njenom mogućem uspjehu u Brazilu.

(AA)