Pet opcija koje iPhone ima, a vjerovatno za njih ne znate

0
116

Appleov iPhone jedan je od najpopularnijih smartphonea na svijetu.

Međutim, čak i ako ga godinama koristite, postoji mogućnost da ne iskorištavate puni potencijal tog aparata, prenosi Večernji List. Svaki veći update koji Apple izda donosi nove mogućnosti.

Donosimo vam neke od njih za slučaj da su vam promakle.

1. Možete upravljati iPhoneom svojom glavom

Switch Control (kontrola prekidača) je mogućnost koju možete uključiti u meniju Pristupačnost. Ova funkcija omogućuje vam da naginjanjem glave kontrolirate druge funkcije kao što je pritiskanje tipke Home. Može biti vrlo korisno u situacijama kada su vam ruke zauzete.

2. Možete ispravljati greške drmanjem

Ako ste krivo napisali tekst u poruci, možete protresti uređaj i iskočit će vam pitanje želite li izbrisati napisano ili nastaviti pisati. Ova funkcija također se može primijeniti i na neželjeno selektiranje, kopiranje ili pasteanje teksta.

3. Snimanje više fotografija odjednom

Snimanje dobre fotografije iz jednog pokušaja može biti teško. Zato je tu mogućnost rafalnog snimanja. Ako držite tipku za snimanje, umjesto da je samo stisnete, iPhone će snimiti više fotografija i spremiti ih u malu galeriju.

4. Lokacijski podsjetnici

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da ste se vratili kući iz trgovine i shvatili da ste nešto zaboravili kupiti. iPhone vas pomoću GPS-a može podsjetiti na nešto ovisno o vašoj lokaciji.

5. Blokiranje poziva i poruka

U meniju Telefon u sklopu Postavki možete blokirati brojeve s kojih vas zovu ili vam šalju poruke naporni i neugodni ljudi

(Brzevijesti.ba)