Pericu izdalo srce, ljubavnici ni traga

0
163

Prema podacima koje smo dobili iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, policija je odustala od potrage za ženskom osobom koja je bila u automobilu Perice Dragića (57) u trenutku njegove smrti na sporednom putu sela Potklečje kod Zavidovića.

Kako je obdukcijom utvrđeno da je u pitanju prirodna smrt, to je za istražitelje slučaj okončan.

Spuštena sjedišta

– Obdukcija koju je radio dr. Zdenko Cihlarž utvrdila je da je smrt nastupila usljed srčanog udara. Nema drugih važnijih pojedinosti i, što se nas tiče, slučaj je okončan jer ne postoji nikakva naznaka o bilo kakvom krivičnom djelu – kazao nam je Redžo Delić, zamjenik glavnog tužioca ZDK.

Audi s tijelom Perice Dragića pronađen je u četvrtak u šumarku nedaleko od makadamskog puta u Potklečju, a nakon što je supruga u ponedjeljak prijavila njegov nestanak.

Prema onome što su istražitelji zatekli na licu mjesta, pretpostavlja se da je Dragić u momentu smrti bio s ljubavnicom. Sjedišta u Audiju su bila spuštena, a tajnovita žena je,  najvjerovatnije u strahu, pobjegla ne obavijestivši ni policiju ni Hitnu pomoć.

U naselju Ridžali, gdje porodica Dragić živi, mještani su u šoku nakon iznenadne smrti njihovog komšije.

Starija supruga

– Perica je živio sa suprugom koja je nešto starija od njega i nismo čuli da su imali problema. Bio je vrijedan komšija. Traktorom je orao njive i svima bio na usluzi – kazali su nam u naselju Ridžali.

Tijelo preminuloga predato je porodici, ali se još ne zna datum kada će Dragić biti sahranjen.

(avaz.ba / Foto: Ilustracija)