Penzionisani bludni vladika Kačavenda služi parastose!

0
115

Penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda prošle nedjelje u manastiru Svete Petke,u Bijeljini, služio parastos za više od 900 poginulih boraca Istočnobosanskog korpusa VRS-a.

Da je penzionisanje bludnog vladike Kačavende i ustoličenje vladike Hrizostoma na njegovo mjesto bila samo farsa, dokazuje vijest koju su beogradske Večernje novosti objavile 14. februara. Ovaj list objavio je kratku vijest da je penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda dan ranije u manastiru Svete Petke, u naselju Pet jezera, služio parastos za više od 900 poginulih boraca Istočnobosanskog korpusa VRS-a.

Novosti su objavile i fotografija vladike Kačavende koji obučen u svečanu odeždu služi parastos. Inače, u manastir Svete Petke Kačavenda boravi od penzionisanja.

Umirovljeni vladika od ovog manastira napravio je svojevrsan privatni posjed u kojem je nastavio živjeti u raskoši. Manastir obiluje raskošnim namještajem i slikama, kao što je bio slučaj i sa Vladičinim dvorima u Bijeljini, u kojim je Kačavenda stolovao. U manastir, koji je izgrađen u ruskom stilu, sa pozlaćenim kupolama, može se ući samo uz njegovu dozvolu, izuzev praznicima, što je skandalozno i nezapamćeno u SPC-u.

(Avaz.ba)