Pedagoški zavod dodijelio priznanja najboljim školama

0
125

U Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kantona danas je odato priznanje osnovnim i srednjim školama koje su u prošloj godini, prema vrednovanju Zavoda, postigle najbolje rezultate. Vrednovanje se vrši već osam godina prema 12 kriterija, među kojima su uspjeh učenika, rad uprava škola, stanje objekata i rezultati na takmičenjima i manifestacijama.

U prošloj školskoj godini najbolje rezultate među osnovnim školama postigle su osnovne škole: „Kreka“ „Bukinje“ „Sveti Franjo“ i Muzička škola iz Tuzle, „Brijesnica“ iz Doboj Istoka, 2. Osnovna škola Srebrenik, Prva osnovna škola Živinice, „Banovići“ iz Banovića i „Safvet beg Bašagić“ iz Gradačca.
Među srednjim školama najbolje su bile Behram-begova medresa, gimnazije Meša Selimović i „Sveti Franjo“ Srednja muzička i Elektrotehnička škola iz Tuzle, Mješovita srednja škola Živinice i Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla.
Vrijeme obilježeno ekonomskom krizom, nažalost,  nije dozvolilo da se za škole obezbijede i nagrade za postignute rezultate, no direktor Pedagoškog zavoda TK Nikola Čiča danas je naglasio da trebamo svi zajedno činiti ono za što nam nije potreban novac.To je afirmisanje dobrih postignuća, učenika i nastavnika u školama, a  kojih nije malo i uglavnom ostaju bez značajnije pažnje javnosti.

(rtv tk)