PDP: Dodik blizak s Đurićem 15 godina

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nije govorio istinu jučer nakon sastanka sa prvim potpredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, u izjavi da Dragana Đurića, vlasnika „Zekstre“, poznaje tek od 2007. godine, kada je Dodik postao počasni predsjednik KK Partizan, saopćeno je danas iz Partije demokratskog progresa (PDP).

 Ova stranka podsjeća javnost da je Milorad Dodik, kao predsjednik Vlade RS-a, još 1998. godine potpisao ugovor o beskamatnom kreditu u iznosu od 750.000 KM, koji je Vlada RS odobrila preduzeću Zextra Rent-a-car iz Beograda, u vlasništvu Dragana Đurića i da njegova bliskost sa Đurićem traje već petnaest godina .

Povodom optužbi za ozbiljan kriminal protiv Dragana Đurića u Srbiji, kao i zbog Dodikovog distanciranja od svog nekada bliskog saradnika, PDP poziva Vladu RS da konačno, nakon višegodišnjeg odbijanja, objavi privatizacioni ugovor Robne kuće „Boska“ .

CentralnoGrijanje

Također, zbog novonastale situacije u kojoj se trenutno nalaze suvlasnici „Boske“ Miroslav Mišković i Dragan Đurić, PDP poziva predsjednika Dodika da javnosti Republike Srpske objasni ko će odgovarati za višemilionski dug koji „Boska“ ima prema Republici Srpskoj po osnovu kupljenih obveznica u iznosu od 15 miliona KM i kako namjerava zaštititi imovinu Republike Srpske u ovom slučaju.

(FENA)