PARK PRINČEVA SE NAKLONIO KRALJU: Gol za pamćenje i oproštaj Ibrahimovića od PSG-a

0
200

Provokativan, kontraverzan, genijalan, magičan… To su samo neki epiteti kojima možemo opisati Zlatana Ibrahimovića. Za njega važi ona narodna “što stariji, to bolji”.

Večeras je jedan od najvećih napadača u historiji prelijepe igre odigrao posljednji ligaški meč za PSG. Od punog Parka Prinčeva oprostio se na najbolji mogući način, golom, još jednim u nizu za pamćenje.

Gotovo da nema rekorda koji nije oborio u Ligue 1. Koliko ga navijači PSG-a vole dovoljno pokazuje i detalj iz 10. minute kada se cijeli stadion digao na noge i aplaudirao “nogometnom Bogu” kako voli sam da za sebe kaže.
Još uvijek se ne zna gdje će popularni Ibra nastaviti karijeru, ali će sasvim sigurno ostati upamćen kao jedan od najboljih napadača koji je ikada nosio dres Svetaca iz Pariza.

Inače, večeras je PSG slavio protiv Nantesa ubjedljivo 4:0, a Ibrahimović je postiga dva gola, od toga jedan prelijep prsima.

U četiri godine koliko igra u PSG-u odigrao je 179 utakmica i postigao 152 gola. Osvojio je četiri titule prvaka Francuske i četiri kupa, a ove sezone je u 34. godini postigao 38 golova i imao 13 asistencija.

Kapa dole majstore…

(Avaz)