Paddy Ashdown sudjelovao u teškoj prometnoj nesreći

Bivši čelnik Liberalnih demokrata i visoki predstavnik UN -a za BiH, lord Paddy Ashdown, sudjelovao je u prometnoj nesreći s fatalnim ishodom u kojoj je jedan čovjek poginuo, a drugi je povrijeđen, piše u petak londonski Independent.

Bivši pripadnik Kraljevskih marinaca i njegova supruga bili su “veoma uznemireni” nakon sudara tri vozila 24. siječnja u kojem je poginuo 49-godišnji Mark Hurford iz Crewkernea.

Lord Ashdown i njegova supruga, koji su bili u svom automobilu Renault Scenic u vrijeme nesreće, ostali su neozlijeđeni, ali potrešeni sudarom nedaleko od njihovog doma u Somersetu.

Hurford je vozio Vauxhall Corsu u vrijeme nesreće, i sudeći po izvještaju u Daily Telegraphu, “zakačio” je Ashdownov automobil dok je ulazio u okuku.

Treće vozilo koje je sudjeloval u nesreći na zloglasno opasnom putu A356 bio je Ford Taurus. Dvadesetdevetogodišnji vozač tog kombija prebačen je u oblasnu bolnicu u Yeovilu s povredama ramena i leđa.

CentralnoGrijanje

Lord Ashdown izjavio je kako je nakon nesreće “trenutno zaustavio promet iz suprotnog smjera” i otišao da provjeri Hurfordov puls. On je bio mrtav do trenutka kada je Ashdown stigao do njega.

– Moja je supruga bila užasnuta. Policijska i ambulantna vozila stigla su na mjesto nesreće i mi smo prošli kroz procedure kroz koje se mora proći u takvim situacijama – kazao je.

Lord Ashdown izjavio je da će kontaktirati Hurfordovu obitelj nakon nesreće kako bi izrazio sućut.

(Fena)