“Oženio” se 14-godišnjakinjom nakon dopisivanja na Facebooku

0
163

Policija iz Pelagićeva podnijela je Okružnom tužilaštvu Doboj izvještaj protiv I. D. iz Glamoča zbog sumnje da je počinio krivično djelo vanbračna zajednica sa maloljetnom osobom.

On je, prema informaciji iz CJB-a Doboj, preko Facebooka upoznao maloljetnicu iz Pelagićeva sa kojom se određeno vrijeme dopisivao, te u januaru došao je u njenu porodičnu kuću nudeći joj brak. Potom je maloljetnicu odveo u Glamoč i zasnovao vanbračnu zajednicu.

– U saradnji sa službenicima Policijske stanice Glamoč MUP-a Livanjskog kantona, maloljetnica je vraćena kući, a nad I. D. je izvršena kriminalistička obrada i prikupljeni su potrebni materijalni dokazi radi daljeg procesuiranja, naveli su iz dobojske policije, izjavila je Ljerka Stanimirović, portparol CJB-a Doboj, ističući da više informacija ne mogu dati jer se radi o maloljetnoj osobi.

Ipak, nezvanično se moglo čuti da je u pitanju djevojčica koja je ovih dana napunila 15 godina, a da je u januaru, kada je stupila u bračnu zajednicu sa I. D, koji je od nje stariji osam godina, imala 14 godina.

– Zajedno su živjeli 10-ak dana, a onda je Centar za socijalni rad iz Pelagićeva o toj vanbračnoj zajednici obavijestio policiju u Pelagićevu, a oni PS Glamoč. Nad tim muškarcem izvršena je krim-obrada, taj izvještaj je dostavljen nadležnim u Pelagićevu, a djevojčica je vraćena kući, ističe naš izvor blizak istrazi.

Uz to dodaje da se u cijelom slučaju treba preispitati i uloga djevojčicine majke, koja je, kako ističe naš sagovornik, znala za vanbračnu zajednicu maloljetne kćerke.

– Taj mladić je nakon dopisivanja sa 14-godišnjakinjom došao u Pelagićevo i tamo boravio neko vrijeme, a onda su njih dvoje otišli u Glamoč, kaže naš izvor, uz napomenu da je majka djevojčice to, očito, odobrila.

(Oslobođenje.ba)