OTPISANI

Predsjednik Bosanske stranke Mirnes Ajanović, na svom Facebook profilu je objavio fotografiju sa posljednje utakmice FK Sloboda na Tušnju .

Objava fotografije je naišla na različite komentare od kojih izdvajamo jedan i prepisku prenosimo u cjelosti.

” O T P I S A N I

Još jedna pobjeda Slobode: Odgovor na Ahmetov (dobar) komentar

Ahmet Hrvatović Dok političari gledaju utakmice narod se bori sa poplavama, bez kuća i hrane i očekuju da dobiju glasove na izborima.. Gdje su vam programi za ekonomski oporavak ako mislite dobiti vlast!!!

CentralnoGrijanje

Mirnes Ajanović Za razliku od drugih političara koji na državni račun i pod zaštitom specijalne policije sjede u ložama, neki političari, eto, ne boje se građana i zajedno sa njima, sa plaćenom kartom, podržavaju svoj klub. Naravno, kriza je i sve je bitno, pogotovo kada decenijama većina građana daje glas nemoralnim političarima koji su i odgovorni za ovo teško stanje, ili nikako ne glasaju, što je isto, jer ako se glasnom na izborima birač ne suprotstavi glasačkoj mašini vladajućih stranaka, to je isto kao i da je glasao za tu lošu stranku. Međutim, ne smijemo dozvoliti da nam ubiju i pravo na malo radosti, pa makar to bila i najvažnija sporedna stvar na svijetu. Sloboda ohrabruje da može biti bolje, da je moguće sa dna izdići se na vrh, pa zato – neka svako sebi obezbijedi svoju slobodu, borbom na terenu, pa i izbornom. I na kraju, za razliku od drugih političara – onaj na slici, pa i onaj pored njega, u toku aktuelnog mandata, a i tokom svih proteklih dvadeset godina, na sve načine su djelovali kako bi bili korisni građanima, što dokazuju aktivnosti na boss.ba. Naravno, može i mora biti mnogo bolje, ali koliko imamo dobijenih glasova, toliko su nam građani dali da možemo djelovati.

Ahmet Hrvatović Od vas se mnogo očekuje ove i narednih godina, nemojte tračiti vrijeme na utakmice. Svi su građane izdali , osim vas, ali sada je svaki vaš trenutak bitniji od nekih tamo utakmica. Nadam se da se niste uvrijediti, to mi nije bila namjera . Pozdrav

Mirnes Ajanović Pored svega što smo u ime BOSS-a radili u OV TZ u toku i ovog mandata (po sjedici smo predlagali i preko dvadeset tačaka dnevnog reda, a prosjek je desetak tačaka), a sve sjednice Vijeća su u cijelosti prenosili i prenose dosije.ba od 2010. godine i objektivno.ba od prošle godine i nalaze se i sada u njihovoj arhivi i svi mogu pogledati, a na naše urgiranje i RTV 7 od ove godine prenosi sjednice Vijeća, zajedno sam sa Edimom Kadićem od prve sjednice ovog mandata, kada je Sloboda ispala iz Premijer lige, a Edim na svakoj sjednici, insistirao da se Slobodi pomogne. Tada su smatrali da je to nemoguće, ali nakon brojnih aktivnosti, pa i naših pritisaka na načelnika, pokrenuta je kampanja koja je rezultirala i Ćirinim dolaskom i… povratkom otpisanih. Sada kada smatramo da je bezizlazna situacija, kada su mediji (gotovo svi) služeći nemoralnim strankama uveli potpuni embargo na naše djelovanje (BHT i FTV od 2006. godine nisu nam dali ni minutu da bi se smatralo da ne postojimo i sakrili su od javnosti sva naša djelovanja, jer nas se boje, a radili smo bez prestanka, dokaz je boss.ba) – svaka pobjeda je otimanje za bolju sadašnjost, jer je bolja budućnost predaleko. Zato je i Sloboda bitna, jer smo pokazali da se i iz druge lige može ići naprijed ako se želi i radi dobro. BOSS je sada druga liga, nema nas, mi smo za one nemoralne stranke na vlasti i režimske medije – OTPISANI. Da li će tako ostati, nije do nas, jer ne možemo sami ili možemo samo onoliko koliko dobijemo legitimiteta na izborima. Dakle, na Vama je.”

Odgovor na pitanje da li će BOSS i dalje ostati OTPISANI ili će uslijediti POVRATAK OTPISANIH saznat ćemo nakon izbora koji nas očekuju u oktobru ove godine. Do tada, na svakom od nas je da dobro razislimo kome ćemo dati svoj glas.
(Objektivno.ba)