Otac nestale djevojčice: Nemam vremena da je tražim

BEOGRAD – 14-godišnja Ivana Podraščić iz Batajnice nestala je još 29. jula i od tada joj se gubi svaki trag. Djevojčica je tog dana otišla od kuće, navodno se uputila ka Kanarevom brdu u Beogradu i poslije toga je niko više nije vidio.

Ivanin otac Drago nestanak kćerke je prijavio tek nekoliko dana kasnije i uopšte ne želi da je traži. Kako kaže, “kako je otišla tako će se i vratiti”, prenosi “Informer”.

– Molim vas, kako je otišla tako će se i vratiti. Nije joj prvi put. Ja moram da radim jer imam još troje djece koje treba prehraniti. Sve je u rukama policije, ne mogu ja više da se borim sa njom – gnijevno je rekao Ivanin otac Drago dodajući da nema vremena da se bavi njenim nestankom.

Sa druge strane, policija od trenutka prijave intenzivno traga za Ivanom. Saslušani su njeni roditelji, sestre i drugovi.  Prema nezvaničnim informacijama, ona je prije nestanka raskinula s dečkom i posvađala se sa sestrom, a sumnja se da je i ranije odlazila od kuće. Mobilni telefon djevojčice je ugašen, pa policija pokušava da je locira na osnovu podataka sa baznih stanica.

CentralnoGrijanje

– Ivana je neposredno prije nestanka prekinula vezu sa momkom koji je porijeklom iz Šapca.

Međutim, bila je i loša u školi, a zbog ocjena ponavljaće sedmi razred. Ovo nije prvi put da nestane na nekoliko nedjelja. I ranije se to dešavalo – prenosi izvor blizak istrazi.

(Vijesti.ba)