Osvojio 360 miliona KM na lutriji, kupio klub i poklonit će ga navijačima

RSD Sloboda

Weir je postao i većinski vlasnik Firhill stadiona, a sada će 55 posto dionica, koliko je kupio, pokloniti navijačima najkasnije do 30. marta 2020. godine.

Weir je nakon dobitka u klub uložio blizu 2,5 miliona funti, a za novi trening centar izdvojio je čak šest miliona funti. Međutim, u augustu je povukao svoju podršku Upravi kluba zbog sumnjivog pokušaja preuzimanja od stranog konzorcija.

RMU Banovići

Sada će se nakon kupovine dionica formirati privremena uprava koju će činiti kombinacija iskusnih biznismena i predstavnika navijača “Trust and Thistle for Ever”, a koja će koordinirati preuzimanje kluba.

“Ponudio sam navijačima period od tri do četiri mjeseca i u tom periodu mogu pripremiti teren za bezbolnu primopredaju rukovodstva nad klubom. Želimo sve uraditi kako treba, a navijači neće morati platiti ni peni. To će biti značajna investicija, ali vjerujem da ovo navijačima daje posebnu prednost na samom početku”, rekao je Weir.

Vlasnik najvećeg lanca nezavisnih indijskih restorana u Evropi Charan Gill jedan je od onih koji će se priključiti Weiru u upravi kluba.

Patrick Thistle takmiči se trenutno u škotskom Championshipu (drugi rang takmičenja), a 1921. godine osvojio je Kup Škotske i to je najveći uspjeh kluba.

(Klix.ba)