“Orić će biti procesuiran ili pravosudne institucije u BiH neće postojati!”

Član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da je prvi čovjek SDS-a Mladen Bosić “notorna politička kukavica bez ikakvog stava o tome kako zaštititi interese Republike Srpske i srpskog naroda u kriznim situacijama”.

 “Bosić i njegova partija sada su samo dokazali da su se godinama krili u debeloj političkoj zavjetrini, pružajući lažnu podršku čvrstoj nacionalnoj politici SNSD-a koja je u proteklim godinama odlučno branila dejtonske pozicije i ingerencije Republike Srpske”, rekao je Košarac u izjavi Srni, komentarišući Bosićevu izjavu da se SDS neće odazvati pozivu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na zajednički sastanak u vezi sa slučajem “Naser Orić” i reakcijama iz Sarajeva.

Košarac, koji je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, podsjetio je da su u prvim reagovanjima na sastanak Bakira Izetbegovića, Zlatka Lagumdžije i Fahrudina Radončića sa Naserom Orićem, SDS-ovi funkcioneri pozivali na izlazak iz zajedničkih institucija.

“Šta se to desilo za samo jedan dan? Gdje je nestala hrabrost Bosića i društva? Ko ih je to ‘udario po prstima’ i preko noći ih natjerao da promijene stavove”, pita Košarac, dodavši da je lako odgovoriti na ova pitanja.

CentralnoGrijanje

On je ocijenio da su “političke kukavice iz SDS-a podlegle pritiscima istih onih koji su ih i natjerali da izađu iz koalicije sa SNSD-om u Sarajevu”.

On je poručio da će SNSD, zajedno sa koalicionim partnerima u Republici Srpskoj, kao i svim drugim političkim partijama koje pokažu interes da brane interese srpskog naroda, naći rješenje i adekvatan odgovor na stavove vodećih bošnjačkih političara.

“Naser Orić i njemu slični biće procesuirani ili pravosudne institucije BiH neće postojati. Postoji mnogo načina da se proizvede takva situacija, a mi ćemo odabrati onaj koji neće ići na ruku neprijateljima Republike Srpske, kako to SDS priželjkuje. I nećemo se, poput SDS-a i Mladena Bosića, kukavički povlačiti pred problemima”, zaključio je Košarac.

(SRNA)