Općina Bihać pomaže ustanovu u kojoj je smješteno 130 djece

0
137

Kako bi uspostavio što bolju saradnju između Općine i institucija koje djeluju na na području općine Bihać, načelnik Emdžad Galijašević (SDA) danas je posjetio Socijalno-pedagošku životnu zajednicu u Bihaću.

Direktor ove ustanove Nedžad Hadžić je upoznao Galijaševića sa radom zajednice u 2013. godini i planovima za ovu godinu.

– Saradnja Socijalno-pedagoške životne zajednice i Općine je bila na zadovoljavajućem nivou do sada, a u narednom periodu očekujemo još kvalitetniju saradnju – istakao je Hadžić dodavši kako ova ustanova na području USK ima 24 stambene jedinice u kojima je smješteno 130 djece.

Galijašević je obećao da će Općina pomoći rad Socijalno-pedagoške životne zajednice kroz kupovinu zemljišta na Kamenici, koje će biti iskorišteno za proširenje i gradnju nove stambene jedinice za smještaj djece.

– Pokušaćemo, skupa sa menadžmentom, riješiti pitanje grijanja ove ustanove i također ćemo nastojati da ovu ustanovu uvrstimo u općinski budžet kao što smo to uradili sa Centrom za nezbrinutu djecu Duga u Kulen Vakufu – kazao je Galijašević.

(avaz.ba)