Olimpijka Maria Komisarova više nikada neće hodati

Ruska skijašica Maria Komisarova (23), koja je nakon teškog pada na Olimpijskim igrama u Sočiju zbog povreda kralježnice završila u bolnici, do kraja života ostat će nepokretna, tvrde liječnici, prenosi Jutarnji.hr.

Nesretna je Ruskinja nedugo nakon dolaska u njemačku bolnicu izjavila da ne osjeća ništa od stomaka naniže, ali da je uvjerena kako će jednog dana opet hodati. „Snažna sam i znam da ću jednog dana ponovno biti na svojim nogama“, napisala je na Instagramu.

No, Ruski savez skijanja slobodnim stilom jučer je, pozivajući se na njemačke liječnike, objavio da je Komisarova ipak ostala trajno paralizirana.

CentralnoGrijanje

„S obzirom na težinu povreda, onemogućeno je obnavljanje funkcija spinalnog kanala. Prema mišljenju stručnjaka, Maria će se moći samostalno kretati uz pomoć posebne opreme“, navodi se u priopćenju.

Komisarovu čeka još najmanje deset sedmica bolničkog oporavka, nakon čega slijedi dugi period rehabilitacije. Nedugo nakon povrede, posjetio ju je i ruski predsjednik Vladimir Putin kako bi joj lično poželio brz i uspješan oporavak.

(brzevijesti.ba)