Olakšice za navijače BiH u Brazilu

0
67

Kako je odlazak navijača naše zemlje poprilična avantura, naravno i izdatak, danas će u Ministarstvu vanjskih poslova naše zemlje biti potpisan poseban protokol koji bi trebalo da boravak građana BiH u Brazilu učini što ugodnijim i sigurnijim.

Protokol će potpisati zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija i predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić. Njime će biti definirana saradnja na poslovima u vezi s pripremom odlaskom, boravkom i povratkom sportista i navijača na Svjetskom prvenstvu u Brazilu u junu ove godine.

Već sada je jasno da jedan broj naših ljudi želi navijati za “zmajeve”, te da će na put krenuti iz BiH, a još je veći broj navijača žuto-plavih koji će iz brojnih evropskih zemalja, te SAD-a krenuti na dugi put. Svima njima će Protokol koji će danas biti potpisan umnogome olakšati brige i odagnati nedoumice koje imaju, a zbog svega bi broj onih koji će bodriti BiH na Svjetskom prvenstvu mogao biti mnogo veći.

(RTV Slon/BHRT)