Ohrabrenje za rješavanje problema radnika Tuzlakvarca

0
99

Na današnjem sastanku sa vlasnikom kompanije Tehnograd company Hamzom Šarićem, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić izrazio je riječi ohrabrenja za realizaciju jučer postignutog dogovora i trasiranje mogućeg puta za pomoć radnicima Tuzlakvarca.

Kako je na sastanku istaknuto, jučerašnji sastanak samo je završnica već ranije započetih razgovora između premijera Gutića i gospodina Šarića.

„Još prije nekoliko dana sam gospodina Šarića, vlasnika kompanije koja je lider u građevinarstvu u Tuzlanskom kantonu zamolio da sagleda mogućnosti i eventualno se uključi u iznalaženje rješenja za problematiku u Tuzlakvarcu. Drago mi je da je kompanija Tehnograd company ovim gestom pokazala dobru volju i društvenu odgovornost, te očekujem da u narednim danima, dugoročno riješimo ovu problematiku“, rekao je premijer Gutić i dodao da će Vlada i dalje, u okvirima zakonskih rješenja i mogućnosti, nastojati da ubrza sve procedure za prijenos koncesije, kako bi se stekli uslovi za eksploataciju kvarcnog pijeska.

(Objektivno.ba)