Ogorčeni radnici prekinuli sjednicu Skupštine TK

Danas je u Tuzli održana 53.sjednica Skupštine TK na kojoj se našlo 12 tačaka dnevnog reda. Rad Skupštine je prekinut nedugo nakon što je sjednica zvanično i počela jer su se pred zgradom gdje se sjednica održavala pojavili nezadovoljni radnici nekoliko uništenih preduzeća iz Tuzle i TK.

Zvižducima i povicima „lopovi, lopovi“, „prekinite sjednicu“, „ne dirajte lopove, uhapsite radnike“, radnici „Dite“, „Polihema“, „Guminga“ i „Konjuha“ tražili su od poslanika da održe tematsku sjednicu kako bi pomogli u rješavanju njihovih višegodišnjih problema.

Jedan broj predstavnika radnika ušao u skupštinsku salu, gdje je nakratko prekinuta redovna sjednica, a poslanici se rasuli po klubovima kako bi se dogovorili o svom daljem radu, ali i nastupu pred nezadovoljnim radnicima.

CentralnoGrijanje

-Jeste li vi premjeru naš premjer ili ste premjer samo vaše stranke. Izađite pred ljude što se smrzaju dolje pred zgradom oni još uvijek ne ujedaju, ali to ne znači da neće početi ujedati – povikao je Sakib Kopić predstavnik opljačkanih radnika „Polihema“ i potom sa svojim kolegama napustio skupštinsku salu.

Dnevni red Skupštine usvojen je tek iza 15 sati, nakon čega su poslanici započeli raspravu o predloženim zakonima i odlukama.

 

(Avaz.ba)